PK 22



Jag behöver en soffa som är skön, mjuk, snygg med stålben som matchar våra två PK 22 som ska finnas i vardagsrummet. Tips? Någon?

Vill du ta en närmare titt på PK 22 hittar du det här
Våra är svarta i läder och har stålben, precis som den på bilden här över.


Kom igen nu tummen…


Den här lampan funderar jag på att sätta i hålet som går genom taket i hallen och genom golvet upp i allrummet på övervåningen. Problemet (eller vad jag ska kalla det) är att den är ganska dyr. Eller en liknande i alla fall. Just den här heter Ice och är designad av Sofie Refer för Refer + Staer och går lös på endast 8 750 kronor. Jag har redan fått tumme ner.

Men, om tummen upp visar sig... Då är frågan om den ska vara ice, black eller clear...

Om du hittar något liknande fast billigare… Hör av dig!

Säng till gästrum

Vi har redan hämtat vår säng som vi ska ha i vårt sovrum. Den är av modellen Skaftö och kommer från Carpe Diem Beds (vad annars?) och är helt kolsvart. Det tror jag kommer att bli en riktig hit i sovrummet som annars är vitt och med den grå "sängväggen". Vet du inte hur sängen Skaftö ser ut, så ser den ut så här! Är du sugen på en likadan är det bara att titta in på Carpe Diems hemsida och hitta närmsta butik under fliken "Butiker". Oj vad mycket reklam det blev…



Sedan har vi specialbeställt en säng till gästrummet. Den kommer att vara klädd i vitt skinn med svarta sömmar. Carpe Diem medverkar på Design Passion i Stockhom och dit har vi specialtillverkar sängen. Vi kommer ju inte ha rosor som klättrar upp på sängen, men jag vet att den kommer att bli hur snygg som helst i sovrummet. Sängbenen är också klädda i vitt skinn med silverfot. Inte så dumt va?

Udda i alla fall. Den kommer att bli kanonbra i gästrummet som är helt vitt borstett från den vägg med ribbor som har en svart bakgrund och vita ribbor. Finemang.


Staket i glas?

I helgen har vi fått gjort en hel del. Framför allt har det städats så att golvet blivit synligt igen. Och övervåningen är i stort sett klar nu.

Jag ska ta in lite offerter på staket i glas och vajerstaket. Någon som har något förslag på vart jag kan hitta sådanaföretag istället för att googla mig igenom 210 sidor med länkar?


Morgonstund

Det här låg i vår säng i morse. Vi undrade lite över vad det kunde vara och när vi kröp närmare så visade det sig att det var…




…en nos och en tass. Inte riktigt läge att kasta sig i sängen när det ligger en liten valp som har gömt sig under täcket med bara ett litet litet lufthål...


Egenhändigt



Så här blev min egenhändigt designade trappa. Den här går från allrummet ut på terrassen. Den andra går från sovrummet ut på terrassen och sitter också på plats, bara det att fönsterbänken inte är helt färdig. Trapporna blir hur fina som helst och var ganska svåra att göra och otroligt tunga att bära. Vi fick ta dit svärfar för att kunna hjälpa till att bära. Men trots det så känns det som att det helt klart var värt mödan. Trappdesigner kanske?

Trapporna har lite bubblor i sig, men det är egentligen bara till deras fördel då det ser så mycket mer levande ut i materialet. Den ruffa känslan som finns i dem kommer helt klart till sin rätt i ett annars så stilrent och vinkelrätt rum.

Perfekt!

Köksbänk



Vi har gjutit och satt upp vår köksbänk. Tung som tusan men det blav fantastiskt snyggt. Sedan har vi gjutit båda trapporna till övervåningen samt den badrumsmöbel som ska vara på nedervåningen, som också blir hur bra som helst. Funderar på att starta eget som betongarbetare, eller betongformgivare. Det hade varit något. Dessutom hade jag säkerligen fått lite större muskler!

Bilderna avslöjar inte särskild mycket mer än ytan, men jag tror att vi förstör det slutliga intycket om vi visar dem så som de ser ut idag. Så håll till godo. Det kommer fler bilder på hela trapporna, möbeln och diskbänken - när allt är lika snyggt runt omkring.

Light



Så där ja. Då var det el i huset. Jag säger bara det.



Kanske orange?


Så här kommer den nya fläktkåpa som vi beställt att se ut. Den kommer från Fjäråskupan och är i svart pianolack. På grund av skador på den tidigare kupan från Franke bestämde vi oss för att matcha den svarta inredningen på ugn och micro i köket, med en svart kupa istället. Jag tror att det kommer att bli superbra. Nu kan man få Fjäråskupan i vilken färg som helst. Det är bara att plocka fram Pantone kartan och välja en färg som du vill ha kupan i.

Vi kommer att ha den modell som heter Contur och som även har detaljer i rökfärgat glas med belysning under... Jag hoppas på det bästa, funktionen har jag ingen aning om hur den är men den är snygg. Och det rankas just nu högre än funktionaliteten...

Ett lejonhjärta…



Det har blivit tillökning i familjen. Richard Lejonhjärta har kommit. Lille kung Arthurs son!
Han har redan varit i huset och verkar helt klart med på noterna att snart kunna flytta till Gullmarsudde. Han har till och med rean fått lov av sin pappa att dela på platsen på filten vid de soliga köksfönstren.



RSS 2.0